Vrei înghețată? Nu, eu mănânc doar de la mămica mea!
Săptămâna trecută eram cu Maria într-un supermarket și o fetiță o servea, amabilă, cu o înghețată pe băț cumpărată de mama ei.
Spre surprinderea mea, Maria i-a răspuns că nu vrea înghețată din aceea, pentru că ea mănâncă doar de la mămica ei.
Mi-a crescut inima cât Casa Poporului și m-a ambiționat să mai testez tot felul de rețete de înghețată. N-am reușit să scriu până acum despre diferitele combinații reușite, dar m-am mobilizat astăzi pentru a publica această rețetă a unei înghețate fără lapte, ou etc, bună pentru prietena mea, Alina, al cărei băiețel nu mănâncă lactate, din motive medicale.
Eu nu sunt o mare bucătăreasă, dar îmi place să le dau copiilor să mănânce ceva sănătos, așa că pentru obiectivul acesta mă mobilizez și mai fac ceva experimente.
O să vă împărtășesc acum rețeta ultimei înghețate făcută în micul nostru laborator cu improvizații. Nu îmi plac rețetele cu cantități fixe pentru că mi-e teamă să nu greșesc ceva și să iasă prost, așa că, de obicei încerc să înțeleg principiul de funcționare al unor rețete și improvizez.
Am hidratat un castronel de curmale de cu o zi înainte. Să fie o înghețată dulce și gustoasă. Apoi am adăugat un avocado. (Maria nu prea mai mănâncă avocado în ultima vreme și aceasta e o oportunitate să i-l introduc în mesele ei).
Am adăugat o cutie de lapte de cocos. Sunt tot felul de variante de lapte de cocos. Pun o fotografie cu ce am folosit eu.
Apoi o banană s-a alăturat combinației nemaivăzute de blenderul meu, după care am mixat totul câteva secunde, în reprize de câte 5 secunde, pentru a nu obosi blenderul greu încercat.
A ieșit o cremă delicioasă și foarte moale, din care am mâncat câteva linguri bune înainte de a o pune în formele de înghețată. Plănuiam să o întăresc cu câteva semințe de chia dacă era prea lichidă, dar a fost perfectă. Nu a mai avut nevoie de nimic.
Am turnat compoziția în formele speciale. (acestea din fotografie sunt unele de la Ikea) și azi de dimineață am savurat 4 bucăți la micul dejun. Eu singură, în liniște.
P.S. Cum mi-a mai rămas ceva compoziție, am pus o parte și într-un bol de sticlă, dar aceea a fost mult prea tare și pe alocuri avea firicele de gheață. Recomand rețeta folosind forme speciale pentru înghețată, de dimensiuni reduse.
Poftă bună!
Citește și Gutuia, curmalele și gogoșile
10 Comments