
Vrei înghețată? Nu, eu mănânc doar de la mămica mea!
Săptămâna trecută eram cu Maria într-un supermarket și o fetiță o servea, amabilă, cu o înghețată pe băț cumpărată de mama ei.
Spre surprinderea mea, Maria i-a răspuns că nu vrea înghețată din aceea, pentru că ea mănâncă doar de la mămica ei.
Mi-a crescut inima cât Casa Poporului și m-a ambiționat să mai testez tot felul de rețete de înghețată. N-am reușit să scriu până acum despre diferitele combinații reușite, dar m-am mobilizat astăzi pentru a publica această rețetă a unei înghețate fără lapte, ou etc, bună pentru prietena mea, Alina, al cărei băiețel nu mănâncă lactate, din motive medicale.
Eu nu sunt o mare bucătăreasă, dar îmi place să le dau copiilor să mănânce ceva sănătos, așa că pentru obiectivul acesta mă mobilizez și mai fac ceva experimente.
O să vă împărtășesc acum rețeta ultimei înghețate făcută în micul nostru laborator cu improvizații. Nu îmi plac rețetele cu cantități fixe pentru că mi-e teamă să nu greșesc ceva și să iasă prost, așa că, de obicei încerc să înțeleg principiul de funcționare al unor rețete și improvizez.
Am hidratat un castronel de curmale de cu o zi înainte. Să fie o înghețată dulce și gustoasă. Apoi am adăugat un avocado. (Maria nu prea mai mănâncă avocado în ultima vreme și aceasta e o oportunitate să i-l introduc în mesele ei).
Am adăugat o cutie de lapte de cocos. Sunt tot felul de variante de lapte de cocos. Pun o fotografie cu ce am folosit eu.
Apoi o banană s-a alăturat combinației nemaivăzute de blenderul meu, după care am mixat totul câteva secunde, în reprize de câte 5 secunde, pentru a nu obosi blenderul greu încercat.
A ieșit o cremă delicioasă și foarte moale, din care am mâncat câteva linguri bune înainte de a o pune în formele de înghețată. Plănuiam să o întăresc cu câteva semințe de chia dacă era prea lichidă, dar a fost perfectă. Nu a mai avut nevoie de nimic.
Am turnat compoziția în formele speciale. (acestea din fotografie sunt unele de la Ikea) și azi de dimineață am savurat 4 bucăți la micul dejun. Eu singură, în liniște.
P.S. Cum mi-a mai rămas ceva compoziție, am pus o parte și într-un bol de sticlă, dar aceea a fost mult prea tare și pe alocuri avea firicele de gheață. Recomand rețeta folosind forme speciale pentru înghețată, de dimensiuni reduse.
Poftă bună!
Citește și Gutuia, curmalele și gogoșile
Prietena Alina iti multumeste din suflet, abia astept sa le incerc :*
Wow, arata foarte bine! Este un soi de reteta raw food, iar eu am incercat acest stil de viata. Singura inghetata pe care o mananc e cea facuta in casa, dupa retete similare cu cea prezentata de tine! Am o intrebare, te rog. De unde ai cumparat laptele de cocos si cat ai dat pe cutie?
Multumesc,
Cristina
Buna!
De aici am luat eu
http://driedfruits.ro/bio-lapte-nuca-cocos-rinatura-400-ml-279.html?search=cocos
Dar am vazut ca se gaseste si la plafar sau auchan, carrefour.
Cred ca a fost super, mega gustoasa 🙂 E musai sa o incerc!
A fost si mai este pentru ca am facut portie dubla si nu le-am mai dat copiilor nitel muciosi. Astept cate un moment de singuratate sa o mai savurez. :D.
sugerez folosirea laptelui de cocos facut in casa. Se face extrem de repede si de usor si este varianta preferabila celui la cutie. Spor la mancat inghetata delicioasa!
Multumesc de sugestie. Cred insa ca momentan raman pe varianta la borcan pentru ca e destul de dificil sa fac ceva impreuna cu copiii. Sunt intr-o perioada de maxima gelozie. Insa pe viitor as incerca. Si as manca fulgii cu ceva miere+ roscove. Ai vreo reteta a laptelui de cocos facut in casa?
Am eu 🙂
50 de grame de fulgi de cocos în 500 ml. apă călduță.
And you shake it baby 🙂
fulgi cumparati? sau tai si cureti nuca de cocos, dai prin razatoare?
Poti sa faci lapte de cocos daca scoti miezul de la nuca de cocos, il cureti de cojita aia maronie si il dai la dai la blander impreuna cu aproximativ 1 litru de apa. Se mixeaxa bine timp e cateva minute dupa care storci laptele de nuca maruntita printr-un tifon. Fulgii de cocos maruntiti ii poti pune la uscat sau ii poti folosi pt un blat de prajitura raw