Sarmalele mele
Rețetele bune se transmit din generație în generație. Sau nu.
N-am învățat de la mama să fac sarmale. Deși ea cred că a facut vreun milion la toate sărbătorile sau pomenile de până acum. Am învățat să fac ciorbă cu borș, să pun diverse la cuptor, să fac plăcintă cu mere și turte. Tati a învățat de la mama lui să faca ochiuri. Ambele mame fac o mulțime de mâncăruri gustoase de-mi plouă în gură numai când mă gândesc la ele. Nu toate mâncărurile tradiționale sunt și sănătoase.
Cu siguranță Maria și Mihai vor învăța de la mine să facă smoothie. Smoothie-ul va fi șunca lor cu ceapă și sarmalele din copilăria lor.
Combinația de astăzi, după ureche și pofte: câteva buchețele de broccoli (altfel nu prea îmi place și nu prea îl mănânc), vreo 2 linguri de cătină în miere, câteva linguri de afine congelate și o jumătate de banană. Un smoothie delicios.
Bonus- o doamnă care face mâncare sănătoasă, pe sufletul meu, Cornelia Marin. La rețetele ei salivez mult mai mult decât la sarmale.
Un articol scurt pentru ca n-am avut decât 5 minute disponibile azi.
Leave a Reply