Mihai și diversificarea – rețete la minut pentru mame ocupate
Pentru că Mihai (8 luni și jumătate) e în plină diversificare a alimentației, vă spun scurt ce îi mai inventez la menu-ul zilei.
Rețeta 1: O pară tăiată cubulețe (aveam niște pere tari care nu mergeau ronțăite de cei 4 dinți ai lui Mihai) și 4 caise deshidratate se pun la robotul cu aburi. (În lipsa acestui robot para se poate fierbe sau face la cuptor, iar caisele se hidratează în apă plată bună de băut). După ce s-a aburit para și s-au hidratat caisele am adăugat 2 lingurițe de unt de cocos. (Nu am pus mai mult deoarece îi dădusem lui Mihai unt de cocos simplu anterior și nu a fost fanatic al gustului). Am mixat tot și a ieșit un piure delicios. Din păcate Mihai l-a mâncat pe tot, iar eu nu am mai avut nici măcar ce linge după el. Untul de cocos e bun atât pentru copii cât și pentru adulți. E bun pentru adulții cu un nivel mare al colesterolului sau cu hipertensiune arterială.
Rețeta 2: Dovleac plăcintar tăiat cubulețe (la robotul cu aburi sau la cuptor), 5 curmale hidratate și 2 linguri de hrișcă.
Hrișca a fost pusă la hidratat și fermentat cu o seară înainte. Apoi dată într-un clocot. Am amestecat-o în diverse combinații. Cu morcov, țelină, ceapă și ulei de măsline a ieșit o mâncare pentru tati. Cu hrișcă, nuci și miere – un desert delicios pentru mami. Hrișca este o pseudo-cereală fără gluten, bună pentru bebeluși sau adulți cu intoleranță la gluten. Ea conține de asemenea o cantitate mare de proteine (aproximativ 20%). Despre cum se prepară hrișca, amarantul și altele am aflat de pe blogul altei mame, din acest articol.
Despre curmale am mai povestit și cu prilejul altor rețete. Ele conțin săruri minerale, vitaminele A, B D, magneziu, calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor.
În rest, multă vitamina L. Nu se găsește în magazine.
Voi ce combinații mai inventați?
2 Comments