Înghețată de cătină sau de ciocolată? Ce preferați?
Vara aceasta am experimentat tot felul de rețete de înghețată, care mai de care mai faine. Le-am făcut după ureche și au ieșit toate super gustoase.
O să vă împărtășesc două din cele pe care mi le amintesc acum și care sunt foarte sănătoase.
Una dintre ele se cheamă înghețata de cătină. Sau cel puțin așa am botezat-o în mintea mea.
Am pus în blender cătină congelată din belșug (anul trecut am cumpărat super cantitate de cătină și am pus la congelator așa că am tot avut), am adăugat o banană congelată, miere după gust, câteva cireșe congelate și un pic de apă pentru a ajuta la mixare și am tot mixat până s-a făcut o cremă foarte fină.
Nu am un blender performant, ci unul comun, așa că a fost ceva de muncă. Banana se încăpățâna să nu se mărunțească, în final am scos-o afară și am tăiat-o feliuțe.
Înghețata de cătină avea vizibile și semințele de cătină, dar n-au fost deloc deranjante. Amestecul cu cireșe a dat pe lângă aroma deosebită și o culoare de apus de soare, așa că am savurat câteva zile la rând castroane cu înghețată gândindu-mă că sunt pe plajă, la apus.
Au mâncat și Maria și Mihai cu bucurie, la castron.
Cealaltă înghețată testată recent seamănă mult cu cea descrisă aici, având ca ingrediente tot un castron cu curmale hidratate, o banană, un lapte de cocos, însă am adăugat vreo 2 pumni de pudră de roșcove. Aveam prin casă cu gândul fac cine știe ce prăjituri. N-am mai făcut. Așa că a ieșit o înghețată de ciocolată, fără ciocolată, cum ar spune Cristela. Aceasta din urmă am pus-o în forme și am băgat-o la congelator pentru a se întări laptele de cocos. Aaaa, și uitasem, am pus și câteva vișine proaspăt culese de la bunici din grădină cu gândul la o înghețată din comerț care îmi plăcea foarte tare cu ciocolată și vișine.
Dacă vă întrebați cumva ce e aia pudră de roșcove, mărturisesc că nici eu n-am avut habar până să am copii. Estetic seamănă cu pudra de cacao, chiar și la gust, însă nu ține copiii pe baterii toată noaptea.
Iată câteva cuvinte despre pudra de roșcove, preluate de pe diversificare.ro:
“Pudra de roșcove reprezintă o sursă importantă de calciu. Pe lângă calciu, mai conține în cantități moderate de minerale ca fosfor, sodiu, potasiu, fier și mangan, vitamine ca E, B6 și folați. Dispune de zaharuri proprii, similare celor din fructe, având un gust discret dulceag şi plăcut. Pudra de roșcove are un nivel antioxidant enorm. Induce bazicitate în organism, fiind un aliment alcalin, care nu stimuleză aciditatea gastrică. Are şi proprietăţi expectorante. Nu conţine gluten şi nici lactoză.”
Vedeti aici intregul articol pe diversificare.ro despre pudra de roscove pentru a observa ce aliment minune e.
Ambele rețete sunt fără lactate, numai bune pentru copiii care au intoleranță la lactate.
Ingredientele cheie sunt însă spontaneitatea, relaxarea, creativitatea, entuziasmul și vitamina L.
Vă doresc să vă răcoriți cu ceva gustos și hrănitor!
Citește și Vrei înghețată? Nu, eu mănânc doar de la mămica mea!
Leave a Reply