Dar ce, eu v-am bătut pe voi?
Redau aici textul primit de la o cititoare, Alexandra, pentru concursul cu povești vindecătoare.
Povestea asta e despre cum să-ti bați ocazional copiii și să susții sus și tare că “nu, aia n-a fost bătaie “.
Pot să spun că in general am avut o copilărie fericită, am simțit deopotrivă dragostea părinților dar și nervii mamei vărsați pe mine și pe sora mea. Nu pot să-mi dau seama cât de mult m-au afectat psihic cele 5-6 bătăi luate prin școala generală, dar pot să spun ca cel mai mult mă deranjează atitudinea mamei mele atunci când aduc acum, la 28 de ani, in discuție acele situații: ” ce, eu v-am bătut pe voi?”, “aia n-a fost bătaie”, ” ca v-am dat la fund, se numește bătaie?”, ” bătaie înseamnă ce primeau fetele de la et.3″ ( fetele de la et.3 erau bătute cu furtunul, cureaua, si alte obiecte numai bune de aplicat pedepse corporale, ar trebui să-i mulțumesc mamei că ne-a dat doar la fund, cu palma). Și pentru că n-am vrut să o fac să se simtă rău pe mama, răspunzându-i la scuzele ei din cele mai minunate, o să-i răspund prin articolul ăsta:
Da, mama, tu ne-ai bătut pe noi! O palma,doua, patru, date la fund, puternice și usturătoare, însoțite de urlete și amenințări, se numesc Bătaie!
Da, mama, să ne bați pentru că am fost la joacă și s-a stricat oala de ciorbă pentru că am uitat s-o băgăm in frigider, “este” un motiv foarte serios ( nu ca ar putea exista un motiv serios să-ți bati copiii).
Nu, mama, nu contează ca ai folosit doar palma ta, contează ca m-a durut și am plâns, și eu și soră mea. Contează că n-am uitat palma ta! Tot bătaie se numește!
Da, mamă, ne speriam când ne aplicai vreo corecție din asta, sufeream și mi-era rușine de prietenii de joacă care auzeau de afara țipetele tale!
Acum sunt mamă și eu, știu sigur că fata mea o să fie iubită și adorată necondiționat, fără palme la fund care dor! As vrea să-ți recunoști greșeala, pentru că mă gândesc câteodată că o să-mi fie teamă să las fata cu tine, ca poate o să-i dai si ei o “ne bătaie” de-asta la fundulet!
Alexandra
Trimite-ne și povestea ta vindecătoare pentru a te ajuta pe tine și pe alții. Detalii despre concurs– aici. Provocarea se adresează în egală măsură și taților sau părinților din alte generații, inclusiv celor care acum sunt bunici.
Din seria poveștilor vindecătoare puteți citi:
Ce se întâmplă când unei palme peste față îi răspunzi cu un ‘Te Iubesc”
Despre limitele materne sau cum i-am pus ei o pernă peste gura cu urlete.
Sursă foto: aici
Leave a Reply