Povestea cescutelor calatoare
V-am spus ca am descoperit ca sunt interesata de latura mea artistica o data cu nasterea Clarei. Tot ceea ce presupune culori, caligrafie, desen, modelat cu plastilina, ma intereseaza. Avem panze, guase, pensule. Am avut de pictat un intreg set de ceai cu ceainic si cescute, 12 bucati de ceramica. Spre bucuria Clarei 🙂
Am inceput mai indeaprope toata nebunia pictatului asta vara, in concediul nostru hai-hui prin Letonia si Estonia. Ne-am propus sa vedem Letonia si Estonia cu masina. Presupunea sa schimbam pensiunea la fiecare doua- trei zile si ne temeam ca cea mica va rezista plecarilor. S-a intamplat sa ne cazam in pensiuni foarte prietenoase, cu ferme in apropiere, iar cum Clara e copil de oras, va imaginati o mutrisoara topita dupa cate un iepuras si pisoi lipicios. Cum sa ii explici ca trebuie sa plecam mai departe, sa promitem alti iepurasi si alti pisoi la urmatoarea oprire?
Asa ca am inventant povestea cescutelor calatoare. Am cumparat setul in Cesis/Letonia, la muzeul interactiv de stiintele naturii. Miruna mea iubeste toate tipurile de experimente, iar cea mica ii tine trena. Imi aduc aminta ca i-a placut Clarei atat de mult muzeul incat a uitat sa imi spuna ca vine pipi si a facut in mijlocul camerei cu blocuri de construit 🙂 Va imaginati ce fata am facut?! Ei bine aveam la noi schimburi, ca ne asteptam la accidente.
Imediat ce am ajuns la hotel, am pictat prima cescuta. Am lasat-o la uscat. Am pictat-o pe a doua in urmatorul oras… zaharnita si capacele in Parnu/Estonia, acasa am mai retusat. Acum avem un set mult mai ingenios: prima data modelam margelele, apoi le pictam. Avem mulaje si pentru forme de trifoi, de inimioare, de ciupercute. Le-am picatat de atatea ori, incat s-a crapat vopseaua pe ele 🙂 Clara incearca sa faca ciupercuta rosie cu buline albe, dar sfarseste biata ciupercuta prin a se albi… apoi o vopsim iar rosie, ca asa e modelul si incercam sa ii facem buline albe…intelegeti voi provocarea.
Noi asa am inceput sa pictam. Invatam culori. Invatam si denumirile in engleza. Dupa parearea mea, e un joc care deschide multe varietati.
Fotografii- Copyright D’Alex Photography
De aceeași autoare, citește si “Sunt copiii oglinda noastra? Conteaza?”
Leave a Reply