Inghetata din 3 ingrediente care te vor uimi
Tot căutam metode să fac îngheţată în casă, cât mai naturală şi cât mai bună. Neavând maşină de îngheţată, am încercat metoda cu congelarea îngheţatei, dar se formau mereu fulgi de gheaţă şi nu ajungeam la consisteţa globurilor Betty Ice la cornet (de exemplu).
Totul până când mi-am amintit de faptul că în bucătăria raw-vegană am auzit prima dată de banane congelate şi apoi mixate pentru smooth-uri. O ne-bu-ni-e! Bananele congelate au ajuns sa fie preferatele mele pentru ca se transformă în ceva magic după ce le dai la blender sau la mixer.
Aşadar, am făcut îngheţată din:
2 banane congelate (fără coajă)
miezul de la jumătate de păstaie de vanilie
şiiiiii…. ateeenţiiieeeeeeeeeeeee….. 2 linguriţe de apă :))
Nu v-aţi fi aşteptat la lista asta de ingrediente, sunt convinsă. Ei bine, iese ceva extrem de bun pentru pitici şi care nu rămâne îngheţat bocnă. Şi e sănătos!
Am scos bananene din congelator, le-am tăiat în bucăţele mai mici, am pus vanilia şi apa şi le-am dat la blenderul vertical. Aveam emoţii să nu îmi stric aparatul, pentru că nu e un model care mixează gheaţa, dar am lăsat puţin bananele să se încălzează. Apoi a mers bine, la viteză maximă. Nu e nevoie să le lăsaţi să se încălzească dacă aveţi aparate mai bune prin bucătărie.
La final, nu mi-a venit să cred că am putut să fac ca tanti aia de la Betty Ice cu lingura de îngheţată şi să pun totul într-un cornet. “Globul” meu de îngheţată se ţinea bine, era moale şi nu curgea (nu ştiu cât se înţelege din poză).
Fără floricică, evident.
Prea bun!
Citește și Deserturi și gustări sănătoase pentru copii mai mici sau mai mari
Leave a Reply