Expozitie “Muzeul Dinozaurilor”
La fiecare sfarsit de an Ilinca nu a participat la o festivitate de premiere , sau serbare cu cantece si poezii ci la o “clasa deschisa”, o expozitie cu tematica. Invatatoarea invita parintii in clasa unde copii au invatat pe parcursul anului , in mediul lor, iar copii sunt ghidul expozitiei pentru invitatii lor: parinti, prieteni, rude, cunostiinte.
Noi am participat de cateva ori la expozitiile Ilincai (Muzeul dinozaurilor) dar si ale Catalinei , fetita unor prieteni(La circ). Expozitiile au fost de fiecare data amuzante si interesante .
Invatatoarea a venit impreuna cu familia ei- sotul si cei 3 copii- sa ne cunoastem si a organizat in holul clasei o masa (apero) , super ocazie sa discutam despre scoala sau vacante sau copii . Atunci am cunoascut-o pe doamna care preda pentru anul viitor (cls 1 adica).
Asa, si ce-i cu asta, o sa spuneti. Poate v-am dat cateva idei:
- Daca ai copil la scoala și te-ai plictisit de serbarile clasice , incearca sa-i propui invatatoarei ceva mai fain.
- Daca ai copil la școala și ti-ai dat si tu seama ca de fapt la serbare copilul nu are nici o bucurie, doar trebuie sa recite sau sa cante frumos în fața publicului pe o scena, incearca sa schimbi asta.
De multe ori, ceea ce se vrea de fapt o serbare a copiilor, care s-ar presupune ca le aduce bucurie copiilor, se transforma într-un moment de mare orgoliu gonflat al unora, de mare plictiseala al altora și de mare dezamagire a copiilor. In loc sa vezi luminitele din ochii copiilor, cele atat de povestite pe blogurile si-n statusurile mamicesti de pe Instagram sau Facebook, vezi doar dezamagire si oboseala.
Poti sa dai share, sunt unele informatii utile si pentru alti parinti.
Cu drag,
Valentina lapetitearmoire
Leave a Reply