Este firesc să nu fim perfecți, cele mai mari invenții ale lumii au fost create din greșeli
Alexandru Ștefan Gârleanu , are aproape 15 ani, este în clasa a noua și locuiește în Călărași. Vara aceasta a făcut voluntariat la Clubul de vară pentru copii și tineri, alături de alți colegi de-ai săi. Este pasionat de IT și de muzică.
În fiecare zi, după voluntariat, cânt la tobe și caut materiale de pe care să învăț tehnici noi. Am fost inspirat să cânt de profesorul meu de istorie și economie din Anglia, adus de directoarea noastră, Oana Moraru, căreia îi sunt foarte recunoscător pentru că, pe lângă un profesor de excepție și un model, m-a ajutat să îmi găsesc unul dintre cei mai buni prieteni.
În cadrul Clubului de vară Alexandru predă lecții de tobe copiilor și ajută la orele de “Arts and Crafts” și gândire creativă.
Voluntariatul mă face să mă simt fericit. Zâmbetele copiilor mă motivează cel mai tare să vin zi de zi la Club. Cred că toată lumea ar trebui să încerce o asemenea experiență pentru că dezvoltă abilitățile de lucru în echipă și, desigur, este plăcut să fii îmbrățișat de zece copii în fiecare zi :). Copiii sunt, în general, foarte încântați de tot ce se petrece în cadrul acestui program.
La cei 15 ani ai săi, Alexandru vorbește cu maturitatea unui profesor experimentat, atent la nevoile copiilor, la funcția de capacitare a educației:
Nu mă aștept ca cei mici să învățe să cânte la tobe. Scopul meu este să îi instruiesc să învețe singuri. Cele mai mari progrese le-am avut atunci când am repetat singur, fără profesor.
La inceput, copiii care au venit la lecțiile mele erau timizi, nesiguri și nu vroiau să încerce exerciții noi deoarece le era teamă să nu greșească. Atat lor cat și tuturor copiilor aș dori să le spun că cele mai mari invenții ale lumii au fost create din greșeli și că este firesc să nu fim perfecți. Iar părinților aș vrea să le spun ca, indiferent de ce vise au copiii lor, ei să le susțină.
Sper că există companii de IT care și-ar dori oameni ca Alex în echipele lor pentru că pe lângă competențele tehnice pe fișa postului pentru orice job ar trebui să apară și etica muncii.
După ce termin facultatea vreau să mă angajez ca programator, la o companie multinațională care creează jocuri pentru diferite platforme. După ce consider că sunt pregătit, vreau să îmi fac propria mea companie și să reinventez jocurile, care, în ultimii 10 ani au fost create doar pentru interese financiare, neglijându-se, astfel, conținutul acestora.
Chiar si atunci cand voi lucra, imi voi gasi timp sa colaborez cu Clubul Copiilor. Cred ca este bine ca oamenii sa se implice in activitati de voluntariat. Facand bine celorlalti iti faci si tie un bine.
Despre Clubul de vară pentru copii și tineri am povestit aici. Alte portrete și interviuri cu voluntarii de la Călărași găsiți aici:
Leave a Reply